Advies

Van de expertise die RADAR heeft opgebouwd op het gebied van discriminatiebestrijding en methodieken hieromtrent wordt regelmatig gebruik gemaakt door beleidsmakers en mensen uit de praktijk.

 

Advies van RADAR wordt ingewonnen met betrekking tot de vorming of aanpassing van beleid op verschillende maatschappelijke terreinen. Zo heeft RADAR zich bijvoorbeeld verdiept in de mogelijk discriminerende gevolgen bij verschillende woonruimteverdelingssystemen, de komst van omstreden voorzieningen in een buurt, de totstandkoming van gedragscodes binnen bedrijven en zijn handboeken omgaan met burenconflicten voor woningbouwverenigingen en aanpak discriminatie voor de politie ontwikkeld.

 

Advies is mogelijk op uiteenlopende onderwerpen als; hoe voorkom ik onbedoelde uitsluitingsmechanismen, hoe ga ik om met conflicten waarbij discriminatie een rol speelt. Op maat samengestelde cursussen en trainingen voor politieke partijen, gemeenteraadsleden, vertrouwenspersonen en politiemensen zijn door de jaren heen ontwikkeld. Ook horecaportiers, buurtwerkers en vrijwilligers zijn getraind door RADAR in het voorkomen van en omgaan met discriminatie.

  • Zoeken

Naar boven